Webové rozhraní pro monitoring senzorového pole

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a vytvořit aplikaci, která umožní sledování (monitorování) bezdrátové senzorové sítě. Základem projektu je návrh databáze, která je schopna uchovávat data získaná z bezdrátové senzorové sítě. Hlavním požadavkem při jejím návrhu je univerzálnost, která plyne z požadavku na použití databáze pro maximální počet realizací bezdrátových senzorových sítí. Samotná aplikace je navržena tak, aby byla co nejvíce univerzální a modulární, kde jednotlivé moduly poskytují služby pro monitorování. Aplikace je dále skrze navržený a implementovaný konektor schopna monitorovat reálnou bezdrátovou senzorovou síť. Použitými technologiemi pro implementaci jsou J2EE (na straně serveru) a Adobe Flex/Air (na straně klienta).
The aim of this work is to design and create an application that will allow monitoring of wireless sensor networks. The basis of the project is to design a database that is capable of storing data acquired from wireless sensor networks. The main requirement for the design is versatility, which flows from the requirement to use the database for broad range of applications implementing wireless sensor networks. The application itself is designed to be the most versatile and modular, which means that modules provide specific monitoring services. The application is able to monitor the real wireless sensor network through designed and implemented connector. For implementation J2EE (server side) and Adobe Flex/Air (client side) technologies are used.
Description
Citation
VAJSAR, P. Webové rozhraní pro monitoring senzorového pole [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) prof. RNDr. Vladimír Vašinek, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO