Systém pro sledování a správu senzorových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá metodou správy IP sítí pomocí protokolu SNMP. Dále popisuje principy sítí založených na bezdrátovém standardu ZigBee a zabývá se možností použití technologie SNMP pro správu takových sítí. Praktická část se věnuje analýze a vývoji konkrétního systému pro správu a sledování bezdrátové senzorové sítě skládající se ze ZigBee technologií vybavených vývojových desek PICDEM Z a diskutuje možnosti a problémy užití podobného nástroje při správě obecné sítě zařízení ZigBee.
The thesis deals with a network management method using SNMP protocol. In the following it describes principles of the networks based on the ZigBee wireless standard and discusses the possibilities of using SNMP technology for management of this kind of networks. The practical part describes analysis and development of a particular system for management of wireless networks made of ZigBee enabled PICDEM Z development boards. Finally it discuses options and problems of using this type of tool to administer a general network of ZigBee devices.
Description
Citation
SEDLÁK, F. Systém pro sledování a správu senzorových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO