Zpracování dokumentů specifikovaných jazykem Texy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Současné prostředky pro publikaci na internetu řeší problém, jak uživateli zjednodušit zadávání dokumentů, které jsou zobrazovány na webových stránkách. Tento problém v minulosti vyřešila knihovna Texy, který je postavena na platformě PHP. Práce spočívá v reimplementaci jazyka Texy pro prostředí platformy Java. V této zprávě je popsán způsob implementace překladače, vytvoření modelu jazyka a formální gramatiky. Práce se zabývá i možnostmi dalšího rozvoje knihovny, zejména pak výstupu do jiných formátů, než je HTML.
One of the problems encountered by today's publishing systems for the web is making it easy for authors to enter content. This problem has been solved in the past by a PHP library called Texy. The goal of this work is to create a new implementation of the Texy language, which will be based on the Java platform. This document describes implementation details of the compiler, the model of the language and the formal grammar used. It also explores potential further development of the library, namely generating output formats other than HTML.
Description
Citation
BODEČEK, M. Zpracování dokumentů specifikovaných jazykem Texy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO