Databáze XML pro správu slovníkových dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem praktické části této práce je převést nevalidní pseudoXML data do validního XML a dále pak provádět pokročilou validaci pomocí Schematronu. Teoretická část se týká popisu značkovacího jazyka XML. Dále se věnuje ukázkám a popisu dat a rozdílů standardů OLIF, ISLE/MILE a dalších. Část, kde je popsána implementace, vysvětluje problémy vzniklé při převodu do standartu a postup práce. V závěru práce je vyhodnocení statistik.
This Bachelor's thesis practical part's main goal is transformation of invalid pseudoXML data into valid XML and use Schematron for advance validation. Teoretical part is about XML markup language. Next part ilustrates and describes data storing in OLIF, ISLE/MILE etc. standards and differences between them. Part, where the thesis concentrates on implementation, describes problems and work progress. Last part is about statistic evaluation.
Description
Citation
SKALICKÝ, M. Databáze XML pro správu slovníkových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO