Jabber/XMPP transport pro diskuzní skupiny přístupné protokolem NNTP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou výměny informací v počítačových sítích. V první části se zabývá úvodem do diskuzních skupin, známých též pod názvem NetNews a shrnutím hlavních informací o nově se rozvíjejícím projektu Jabber/XMPP . V druhé části jsou popsány možnosti propojení těchto dvou protokolů; a detailněji popisuje aplikaci vytvořenou k tomuto účelu. V příloze je pak uvedeno, jak nakonfigurovat nejznámější servery pro spolupráci s touto službou. A pro úplnost jsou uvedena schémata používaných XML souborů.
This document mention some possibilities of information sharing over computer networks. At the beginning there is described exchange information between group of users by NetNews . Next chapter make short introduction to project Jabber/XMPP and its possibilities. Other part appropriate to possibility combination these services and comment implemented application. There are include descriptions how configure most known Jabber servers for use of this application. There are contain XML schemes of uses files too.
Description
Citation
HALFAR, P. Jabber/XMPP transport pro diskuzní skupiny přístupné protokolem NNTP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO