Model bezdrátové senzorové sítě realizovaný v nástroji J-Sim

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou bezdrátových senzorových sítí a jejich komunikačními protokoly. Je postupně vysvětleno, z čeho je síť složena, na jakých standardech je postavena a v jakých odvětvích se nejčastěji používá. Hlavní náplní práce je seznámení s lokalizačními algoritmy, používaných ve WSN. Algoritmy jsou přehledně rozděleny do skupin podle používaných metod. V práci je dále vedena a popsána struktura použitého simulačního nástroje J-Sim, pomocí kterého bude vytvořena bezdrátová senzorová síť. Na vytvořenou síť pak budou aplikovány jednotlivé lokalizační algoritmy, které musejí být nejprve implementovány do simulátoru pomocí Java kódu. Veškeré vytvořené třídy a samotné algoritmy, jsou v práci podrobně popsány. Výsledky simulací jsou detailně a graficky zobrazeny u jednotlivých lokalizačních algoritmů.
This thesis deals with the issue of wireless sensor networks and communication protocols. Is explained of what the network is composed, what standards are used and in what sectors are most often used. The main scope of work is to introduce with the localization algorithms using in WSN. Algorithms are clearly divided into groups according to the methods used. In work is describes the structure used simulation tools J-Sim, for creating a wireless sensor network. To create network will be then applied different localization algorithms, which must first be implemented in a simulator using Java code. All generated classes and the algorithms are detailed described in the work. Results from simulations are detailed and graphically displays for individual localization algorithms.
Description
Citation
VRZAL, T. Model bezdrátové senzorové sítě realizovaný v nástroji J-Sim [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Anna Přibilová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kouřil (člen) Ing. Ladislav Káňa (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Jak je možné vyhnout se zrcadlení poloh uzlů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO