Editor EXIF a IPTC údajů z fotografií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací programu, který slouží k editaci EXIF a IPTC údajů u fotografií formátu jpeg. Aplikace dále umožňuje zobrazování náhledů fotografií, úpravu fotografií pomocí zásuvných modulů, promítání fotografií a vyhledávání fotografií s využitím pokročilých voleb, mezi které patří i GPS souřadnice se zadaným rozsahem.
This bachelor's thesis deals with analysis, design and implementation of the programme that is used to edit EXIF and IPTC data in JPEG images. The application also allows for previewing photos, editing photos using the plug-ins, showing photos and finding photos using advanced features, including the GPS coordinates of the specified range.
Description
Citation
KUŽEL, J. Editor EXIF a IPTC údajů z fotografií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V kapitole 4 „Návrh programu" popisujete, že váš program se skládá z pěti částí a tyto části jsou na sobě nezávislé. Z následujícího textu a obrázku 4.1 však vyplývá, že na části implementující „hlavní okno" jsou závislé jiné části. To je v kontradikci s vaším předchozím tvrzením. V kapitole 5.8 zavádíte pojem „externí plugin" (ve zbytku práce používáte pojem „zásuvný modul"). Existuje nějaký „interní plugin"? Vysvětlete prosím pojem „nadmořská šířka" uvedený v seznamu literatury [3].
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO