Počítání lidí na lávce FITu kamerou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se věnuje počítání osob ve video sekvencích. Jsou popsány principy a základní metody detekce pohybujících se objektů ve videu. Zmíněny jsou metody LBP, optický tok, jasové histogramy a do hloubky je probrána metoda odečítání pozadí. Následně je popsán princip sledování pohyblivého objektu a metody, jak objekty vhodně počítat. Součástí této práce je aplikace, jenž byla otestována na počítání lidí přecházející přes lávku Fakulty Informačních Technologií, VUT v Brně. V závěru jsou výsledky testování zhodnoceny.
This thesis is devoted to determining the number of moving object in video sequences. It explains principles and basic methods of moving object detection in video sequences. Methods such as LBP, optical flow and intensity histograms are mentioned, background subtraction method is examined more deeply. Afterwards, the principles of object tracking is explained, as well as possible methods of object counting. An important part of this thesis constitutes implementation of an application that was tested on videos capturing people at move over the FIT foot bridge. At the end of this thesis, application measure of success is evaluated.
Description
Citation
MALIŇÁK, V. Počítání lidí na lávce FITu kamerou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem funguje vytvoření blobů z masky popředí a jak tento postup ovlivňuje výsledky vaší implementace? Která část výpočtu je nejvíce časově náročná a jak by se dala vhodně urychlit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO