Portace a optimalizace algoritmu na detekci žil prstu na prostředí DSP Blackfin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá optimalizacemi obrazového filtru pro extrakci mapy žil prstu ze snímku v NIR spektru a jeho portováním na vývojovou desku s procesorem DSP Blackfin. Při optimalizacích jsou řešeny především mediánové filtry (výsledkem je implementace mediánového filtru s použitím histogramů) a snižování paměťové náročnosti (výsledkem je kvaziparalelní pipeline filtrů). V rámci projektu byla vytvořena i jednoduchá vrstva pro abstrakci hardwaru.
This thesis discuss optimizations of algorithms for finger vein map extraction from finger image taken in NIR spectrum. The algorithm is also ported on development kit with DSP Blackfin. For optimization the median filtering was mainly considered (resulting in histogram-based median filter) and the amount of memory used during extraction (resulting in semi-parallel pipeline of image filters). Simple hardware abstraction layer is also implemented.
Description
Citation
TRHOŇ, A. Portace a optimalizace algoritmu na detekci žil prstu na prostředí DSP Blackfin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Jak velká je biometrická šablona, která se extrahuje z obrázku se žilami prstu? Vejde se tato šablona do kryptograficky chráněné paměti o velikosti 4 kB? Měl byste nějaká doporučení pro novou verzi hardwarové platformy VEPA, která by měla být v letošním roce podrobena revizi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO