Program pro kalibrované rastrové mapy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zobrazením kalibrovaných map a zpracováním bodů zájmu. Body zájmu lze získat i z fotek s uloženou Exif informací o pozici vyfocení. Práce popisuje základní pojmy z geoinformatiky, princip GPS, formát kalibrovaných map, některé další formáty dat jako Exif, GPX a výsledný program.
This thesis deals with the displaying of calibrated maps and with the processing of the points of interest. Points of interest can be obtained from the images with Exif information about the position of photographing. The thesis describes the basic concepts of Geoinformatics, the principle of GPS, format of calibrated maps, some other data formats such as Exif, GPX and the resulting program.
Description
Citation
KALČÍK, V. Program pro kalibrované rastrové mapy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Vysvětlete komisi, proč jste, ač je to v zadaní jasně uvedeno, nepracoval s metadaty IPTC a tuto skutečnost  jste v technické zprávě náležitě neuvedl na pravou míru. V pod-kapitole 3.1 popisujete, že kalibrovaná mapa se skládá ze dvou souborů (obrázek mapy a soubor s metadaty). Existuje nějaký formát pro kalibrovanou mapu, který obsahuje v jednom souboru jak obrázek mapy tak i metadata?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO