Sada testů rozhraní XML-RPC pro systém Spacewalk

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá vytvářením sady testů pro XML-RPC rozhraní systému Spacewalk a to převážně knihovny, která má vytváření usnadnit. Řešení vychází z analýzy systému Spacewalk z pohledu komunikace pomocí XML-RPC. Práce také prezentuje několik metod, jak lze vyhodnocovat kvalitu testů. Popsána je implementace metody pokrytí větví zdrojového kódu.
This thesis covers the creation of test suite for Spacewalk XML-RPC interface. It focuses on library which is intended to simplify such a creation. The solution is based on analysis of Spacewalk from the perspective of XML-RPC communication. The thesis also presents several methods which could be used for quality of tests evaluation. Implementation of the method of branch-code coverage is demonstrated.
Description
Citation
VLČEK, J. Sada testů rozhraní XML-RPC pro systém Spacewalk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Ráb (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Na straně 14 tvrdíte, že rozhraní XML-RPC nemá specifikaci ani případy použití. Mohl byste své tvrzení dále rozvést? Jak se stavíte k informacím, které lze nalézt na internetové adrese: http://www.xmlrpc.com/spec
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO