Implementace síťových bezpečnostních algoritmů v domácím směrovači

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá minimalistickou linuxovou distribucí OpenWRT a její instalací v směrovači Linksys WAG160Nv2. Popisuje vybraný směrovač a diskutuje postup při měření propustnosti, která byla zvolena jako kritérium pro hodnocení výkonnosti směrovače. Dále je zkoumána výkonnost směrovače při použití původního systému a se systémem OpenWRT. V dalších kapitolách je popsán návrh a implementace odposlouchvávacího algoritmu, jehož hlavním účelem je zachytávání síťového provozu na směrovači. V poslední části jsou dosažené výsledky diskutovány.
This bachelor thesis briefly describes minimalist linux distribution OpenWRT and its installation in Linksys WAG160Nv2 router. It describes a selected router and it discusses a measuring procedure of a throughput, wich was chosen as a criterion for an evaluating the performance of the router. Furthermore, it examined the performance of the router using the original system and running OpenWRT. Design and implementation of interception algorithms, whose main purpose is to capture network traffic on the router, are described in the subsequent parts. Results are presented in the final part.
Description
Citation
PROCHÁZKA, T. Implementace síťových bezpečnostních algoritmů v domácím směrovači [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky od přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO