Dálkové ovládání počítače pomocí mobilního telefonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá tvorbou aplikace dálkového ovládání s využitím bezdrátové technologie Bluetooth. V práci je představen moderní operační systém Android a vývoj softwaru pro tento systém. Aplikace dálkového ovládání se skládá z částí: klient pro OS Android a server pro OS GNU/Linux. Pro implementaci klienta byl použit programovací jazyk Java a server vznikl za využití Qt toolkitu a jazyka C++. Vývoj programů je rozdělen na části: návrh, implementace a testování. Výsledkem práce je fungující aplikace, která ovládá multimediální programy pro přehrávání audio a video souborů.
This thesis deals with the creation of remote control application using Bluetooth wireless technology. The work introduces a modern Android operating system and software development for this system. Application of remote control consists of parts: client for Android OS and server for GNU/Linux. The client was implemented in Java and the server has been created using the Qt toolkit and C++. Software development is divided into parts: design, implementation and testing. The result of this thesis is software that can control multimedia programs for audio and video files.
Description
Citation
ŘEHÁČEK, P. Dálkové ovládání počítače pomocí mobilního telefonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Nebylo by možné použít místo klávesových zkratek emulaci stisku multimediálních kláves? Je nutné zadat klávesové zkratky pouze textově a nebo se vloží stisknutím kombinace kláves (CTRL+P)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO