Sada testů pro projekt OpenLDAP/NSS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je vytvořit sadu testů pro projekt OpenLDAP/NSS. Práce objasňuje principy testování, možnosti automatizace testování v prostředí GNU/Linux a vysvětluje pojmy LDAP i NSS. Testy jsou navrženy pro distribuci Fedora/Red Hat Enterprise Linux a jsou automatizovány pomocí skriptování v shellu s využitím knihovny Beakerlib pro testování. Pro návrh testů je použita metoda black box. Testy se zaměřují na integraci OpenLDAP a NSS. V práci jsou navrhnuty a implementovány testy pro balíky openldap-clients, kerberos, nss-pam-ldapd, samba a autofs.
The goal of this thesis is to create a test suite for the OpenLDAP/NSS project. The work clarifies the principles of testing, automation testing in a GNU/Linux environment, and the concepts of LDAP and NSS. Tests are designed for Fedora/Red Hat Enterprise Linux distribution and they are automated using shell scripting and the Beakerlib library for testing.  Black-box testing method is used to design tests. The tests focus on the integration of OpenLDAP and NSS. In the thesis, tests are designed and implemented for openldap-clients, kerberos, nss-pam-ldapd, samba, and autofs packages.
Description
Citation
ŠPŮREK, D. Sada testů pro projekt OpenLDAP/NSS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Z jakého důvodu nebyl proveden test pro balíček samba v distribuci RHEL? Jaký systém byl použit pro zaznamenání nalezených chyb?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO