Správa elektrických zásuvek v laboratoři přes dotykový panel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a implementovat systém správy elektrického napájení ve školní laboratoři s grafickým uživatelským rozhraním ovládaný pomocí zařízení s dotykovým displejem. Toto zařízení komunikuje a obsluhuje programovatelné zásuvky přes ethernetovou síť pomocí komunikačního protokolu, jehož návrh a implementace je taktéž součástí této práce. Důraz je kladen na nízké nároky na systémové zdroje a uživatelskou přívětivost, tedy snadné ovládání prsty.
The aim of this bachelor's thesis is to design and implement a system of remote electrical outlet management for a school laboratory. The system uses a graphical user interface and is managed using a touch panel. This device communicates and controls the programmable outlets (power distribution units) over an Ethernet network using a communication protocol. The design and implementation of this protocol is also part of this thesis. Emphasis is placed on low system resource requirements and user-friendly interface suitable for controlling by fingers.
Description
Citation
MARTIŠKA, J. Správa elektrických zásuvek v laboratoři přes dotykový panel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jak si představujete "uniformní napěťový gradient" (str. 5)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO