Nástroj na testovaní bezpečnosti bezdrátových sítí

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou zabezpečení bezdrátových sítí, současnými možnostmi ochrany těchto sítí a implementaci nástroje na jejich testování. Pojednává také o využití technologie nVidia CUDA k akceleraci paralelních úloh. V práci jsou popsané výhody použití téhle technologie jako i nárůst výkonu v porovnání s řešením využívajícím klasického procesoru. Nakonec jsou popsané výsledky nástroje nasazeného na reálné bezdrátové sítě.
This thesis is referring to the problems of securing a wireless network, to the possibilities of defending these networks and the implementation of the tool to test them. It discusses the usage of the nVidia CUDA technology to accelerate parallel tasks. The advantages of using this technology as well as the rise of performance compared to the results of a classic processor can also be viewed.  The conclusions of the tool used on a real wireless network are reviewed in the end.
Description
Citation
GANCARČÍK, L. Nástroj na testovaní bezpečnosti bezdrátových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě D. Otázky u obhajoby: Prečo každý typ výpočtu má samostatný projekt a spustiteľný súbor? Vysvetlite enormné vyťaženie CPU pri paralelnom výpočte na GPU?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO