Správa projektů stavební firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem této práce je vytvoření informačního systému pro stavební firmu Hydroeco, s. r. o., umožňujícího zejména správu projektů, dokumentaci a vizualizaci projektových podkladů. V úvodu jsou popsané technické prostředky potřebné pro vytvoření a chod aplikace. Následuje popis zpracování požadavků zadavatele a vytvoření modelu systému. Ten je vystavěn na PHP Zend Frameworku, který využívá architekturu Model-View-Controller a objektově orientovaný přístup. Dále byly použity technologie jako HTML, CSS, JavaScript, jQuery, MySQL a pro vizualizaci knihovna JpGraph, Google Maps a nástroj Autodesk Freewheel. V druhé části je popsána samotná implementace, testování a návrh rozšíření systému.
This thesis describes an information system created for a building company Hydroeco Ltd. that enables especially project management, documentation and visualization of company projects. The introductory part contains description of technical resources needed to create and run the application. The next part describes the processing requirements and creation of a model system. The system itself is based on PHP Zend Framework using Model-View-Controller architecture and object-oriented approach. Furthermore, it uses technology such as HTML, CSS, JavaScript, jQuery and MySQL. Visualization is ensured by JpGraph library, Google Maps and Autodesk Freewheel tool. The last part describes the actual implementation, testing and a proposal for extension of the system.
Description
Citation
BARJAK, M. Správa projektů stavební firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Ráb (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaké jsou nároky na webhosting pro vytvořenou aplikaci? Splňují tyto požadavky i některé webhostingy poskytující služby zdarma? Jak náročné by bylo zabudování nějakého "virtuálního" souborového systému (např. pod technologií Ajax) tak, aby uživatel IS měl dojem, že pracuje s reálným souborovým systémem na disku, ale vše by se odehrávalo v internetovém prostředí? Jak náročné by byla modifikace aplikace tak, aby bylo možné použít jiný databázový server než MySQL?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO