Stanovení a vykreslení hranic poštovních regionů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá určením a vykreslením hranic poštovních regionů v mapě.  Veškerá potřebná data jsou získaná z veřejne dostupných zdrojů a zpracovaná pro daný účel.   Do mapového podkladu jsou zakresleny polohy jednotlivých poboček a barevně zobrazené hra- nice regionů. Pro výpočet jsou použity dva různé algoritmy. Jedním je Fortnův algoritmus a druhým algoritmus vymyšlený speciálne pro tento účel nazývaný kružnicový algoritmus. Aplikace dovoluje zvolit různé možnosti vykreslení hranic a několik grafických nastavení. Programovacím jazykem je C++ s využitím GLUT knihovny pro grafické rozhraní.
This bachelor thesis deals with determination and drawing a postal regions on the map. All necessary data are obtained from publicly available sources and processed for a particular purpose.  The position of individual branches is put in to the map base and color display boundary region.  For the calculation are used two different algorithms.  One is Fortun's algorithm and other algorithm was developed specifically for this purpose called circle algorithm. Aplication allow to choose different type of drawing borders and also some graphics settings.  Programming language is C++ with usage of GLUT library for graphics user interface.
Description
Citation
GEROČ, J. Stanovení a vykreslení hranic poštovních regionů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Bolo by možné do existujúceho algoritmu pre určenie hraníc zahrnúť rôzne prekážky v teréne? Napríklad dlhý úsek rieky bez mosta by mohol byť takou prirodzenou hranicou. Ako by sa s tým vysporiadali Fortunov a kružnicový algoritmus?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO