Paralelní lexikální analyzátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá generováním lexikálního analyzátoru, který analyzuje soubor paralelně, tj. několika vlákny. Analyzátor je vygenerován na základě regulárního jazyka a reprezentován konečným automatem s potřebnými funkcemi. Důraz je zde kladen právě na paralelní zpracování. Diskutuje možnost zpracování dopřednými a zpětnými vlákny. V implementaci byla zvolena metoda dopředných vláken. Rozebírá problémy, které se vyskytly při implementaci a způsobily, že výsledný program nedosáhl téměř žádného zrychlení.
This bachelor thesis deals with generating a lexical analyzer which analyzes a file in parallel, i.e. by several threads at a time. The analyzer is generated on the basis of regular language and is represented by finite automaton with the necessary functions. The emphasis is placed on the parallel processing. The possibility of forward and back threads processing is discussed in this thesis. The method of the forward threads was decided to be used for implementation. The problems during implementation that lead to almost none of the desired speed-up of the analysis are discussed.
Description
Citation
JEŽEK, L. Paralelní lexikální analyzátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě (D). Otázky u obhajoby: Vysvětlete, proč v případě čtení z výstupní fronty nedošlo ke zrychlení lexikální analýzy. Vysvětlete, odkud jste čerpal informace pro kapitoly 4 a 5. Bylo by možné upravit další části překladače, zejména syntaktický analyzátor, tak, aby dosaženého zrychlení lexikální analýzy využily? Opravdu je každý desátý Byte zpracováván dvakrát, jak vyplývá z příkladu v 5.2.1? Co přesně je v kap. 7.2 myšleno obratem "Pro snazší zpracování..."? Co jste myslel termínem oprofilován?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO