S počítačem bez myši a klávesnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci jsou popsány návrhy způsobů, jakými lze ovládat počítač bez myši a klávesnice, pouhým pohybem ruky, a uživatelských rozhraní. Dále je zde popsána teorie nástrojů použitých k vytvoření experimentálních aplikací, které simulují navržená rozhraní. A celý vývojový cyklus od analýzy problému, specifikace a implementace, až k testování vytvořené aplikace. Výsledek této práce je rozhraní, které dokáže rozpoznat osm různých pohybů ruky a použít je jako vstup do systému.
In this Bachelor thesis are described suggestions of ways you can control the computer without a mouse and keyboard, just motion of hand, and user interfaces. Then there is the theory describes tools used to develop experimental applications that simulate the proposed interface. And the entire development cycle from problem analysis, specification and implementation, to testing of final application. The result of this work is the interface, that can recognize eight different hand movements and use them as input to the system.
Description
Citation
JAROŇ, L. S počítačem bez myši a klávesnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-08-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Popište použitou architekturu HMM.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO