Vylepšená správa repozitářů s balíčky pro build systém distribuce Fedora

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá optimalizací vytváření a aktualizace repozitářů linuxové distribuce Fedora. Tento problém řeší vytvořením vzdálené cache s kontrolními součty RPM souborů a následnou úpravou nástroje createrepo, který tyto kontrolní součty v cache hledá. Komunikace probíhá prostřednictvím XML-RPC protokolu.
This thesis deals with optimalisation of creating and updating package repositories of linux distribution Fedora. Problem is solved by creating a remote cache containing checksums of RPM files and by modifying createrepo to make it access this cache. Communication is done using XML-RPC protocol.
Description
Citation
HLAVATÝ, M. Vylepšená správa repozitářů s balíčky pro build systém distribuce Fedora [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře (C).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO