Využití databáze Firebird v JBoss aplikačním serveru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V práci je uvedené řešení pro připojení databáze Firebird k JBoss aplikačnímu serveru.Práce se zabýva konfigurací zdrojových kódu JBoss aplikačního serveru, tak aby pracoval s databází Firebird včetně postupu na přípravu prostředí a implementací jednoduché enterprise aplikace.V závěru práce jsou analyzovány chyby konfigurace a uveden postup pro jejich napravení.
The task was to propose a solution for the Firebird database connectivity to JBoss aplication server.The work deals with configuring source code of JBoss application server so it could work with Firebird database, including procedure for the preparation of environment and implementation enterprise aplication.In conclusion of the work there are analyzed and shown misconfigurations.
Description
Citation
MARUNIAK, L. Využití databáze Firebird v JBoss aplikačním serveru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student předvedl výsledky své práce. Komise se seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Z práce není příliš jasné, jak přesně napomůže vytvořená testovací aplikace k ověření, že JBoss aplikační server bude schopen pracovat s databází Firebird. Z práce vyplývá, že tato testovací aplikace jednoduše využívá knihovnu databáze Firebird. Jak tento fakt souvisí s využitím databáze Firebird pro JBoss aplikační server? V práci mluvíte, že pro přístup k databázi se využívá JDBC ovladačů, pak následně zmiňujete Resource Adaptéry u JCA, které jsou víceméně obdobou JDBC. Z práce ale není příliš zřejmé, jak tedy vlastně přistupuje JBoss k databázi. Je to pomocí JDBC ovladačů nebo Resource Adaptérů? Jak probíhalo testování? Jak jste získal testovací příklady?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO