Elektronická podatelna pro obecní úřady

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce "Elektronická podatelna pro obecní úřady" je zaměřena na využití elektronických podatelen pro elektronickou komunikaci občanů s orgány veřejné správy. První část práce popisuje legislativní stránku související s e-podatelnami, princip jejich fungování a důležité požadavky, jenž jsou na e-podatelny kladeny. Dále jsou zahrnuty základní informace o elektronickém podpisu, jeho vytváření a ověřování, o certifikátech a certfikačních autoritách a je popsáno využití digitálního podpisu při komunikaci přes elektronickou podatelnu. Druhá část práce je věnována konkrétnímu návrhu a řešení jednotlivých problémů implementovaného ukázkového systému elektronické podatelny.
Bachelor thesis "Electronic registry for local authority" is focused on usage of electronic registries for electronic communication between citizens and public authority. The first part describes the legislative page incidental with e-registries, principles of their functionality, and important requierements which are set on e-registiries. Furthermore elementary electronic signature's informations are included, along with creation and verification, and informations about certificates and certification authorities. The usage of digital signature at communication with electronic registry is also described. The second part is used to present particular concept of implemented sample electronic registry's system, and the solution of picked problems.
Description
Citation
STRÁNSKÝ, K. Elektronická podatelna pro obecní úřady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO