Pokročilé metody kódování řeči v signálovém procesoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o praktickém použití kodeku AMR-WB (Adaptive Multi Rate - Wide Band) a jeho implementaci na signálový procesor, jež je integrován ve funkčním systému hlasové komunikace Siemens HiPath 4000. První část práce je zaměřena na popis širokopásmového kódování, zejména kodéru a dekodéru. Druhá část je věnována z části signálovým procesorům a posléze navazuje na praktickou část implementace, jež je řešena od přípravných prací až po optimalizaci funkčního finálního řešení.
This master thesis describes the practical usage of AMR-WB (Adaptive Multi Rate - Wide Band) codec and its implementation on a digital signal processor which is integrated in functional voice communication system Siemens HiPath 4000. The first part is focused on the complete codec description, especially on an encoder and decoder. The second part partly describes signal processors and then is followed by the practical part of the implementation which is solved from the preliminary activities up to the optimalization of the final functional solution.
Description
Citation
ZAJÍČEK, M. Pokročilé metody kódování řeči v signálovém procesoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Otto Dostál, CSc. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Jaká jsou alespoň odhadované paměťové a výpočetní nároky implementovaného kodeku? Kolik současných hovorů by byl schopen zpracovávat jeden procesor TMS320C6416? - Jeden procesor je schopen zpracovat 24 (v případě STMI4) hovorů. Jakým způsobem je prováděno podvzorkování z 16 kHz na 12,8 kHz, když tyto kmitočty nejsou přímými násobky? - Student otázku dostatečně vysvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO