Dálkový ovladač PC pro Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a tvorbou dvojice aplikací, které poskytují komplexní dálkové ovládání počítače s operačním systémem Windows. Aplikace jsou souhrnně pojmenovány UnderControl. Jako dálkový ovladač poslouží mobilní zařízení s operačním systémem Android. Spojení mezi zařízeními funguje na standardní síťové architektuře klient-server. Aplikace poskytují celkem tři režimy funkčnosti, které využívají dvou bezdrátových technologií, Wi-Fi a Bluetooth. První dva režimy poskytují funkčnost dálkového ovladače bez přenosu obrazu a od sebe se liší použitými technologiemi pro komunikaci. Třetí režim, využívající technologie Wi-Fi, navíc poskytuje přenos vzdálené plochy v reálném čase. Pro implementaci byl použit programovací jazyk Java.
The bachelor's thesis deals with a design and a creation of a pair of applications that provides a complex remote control for Windows-based computer. Applications are collectively named UnderControl. A mobile device running Android serve as the remote control device. A connection between the devices operates on a standard network client-server architecture. The applications provide three modes of functionality, which use two wireless technologies, Wi-Fi and Bluetooth. The first two modes provide a functionality of the remote control without a video transmission. They differ in the technologies used for communication. The third mode, which operates via Wi-Fi, provides the real-time transmission of a remote desktop. Applications were primarily implemented in Java.
Description
Citation
MELICHERÍK, P. Dálkový ovladač PC pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Roman Juránek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Dle bodu 5 zadání byl správně vytvořen dotazník zjišťující uživatelskou spokojenost, v práci k němu ale chybí podrobnější diskuse. Interpretujte tedy výsledky dotazníku a diskutujte spokojenost uživatelů při používání aplikace, nejčastější výtky, atd. Můžete zahrnout i zpětnou vazbu poskytovanou na Google Play, pokud již máte relevantní výsledky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO