Generování Content Adressable Delayed DFA z regulárních výrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá konstrukcí rozšířených typů konečných automatů ze sad regulárních výrazů.Hlavní důraz je na rozšíření CD2FA - Content Addressed Delayed Input DFA, které je navrženo k použití při hloubkové analýze paketů v síti, za účelem snížení paměťové náročnosti a zachování rychlosti výpočtu. Nad takto zkonstruovanými automaty jsou zkoumány statistiky paměťové náročnosti, které ukazují, že CD2FA jsou řádově desetkrát méně paměťově náročné, než původní DFA. Dále jsou prezentovány některá vylepšení procesu konstrukce CD2FA, především vylepšení přípravy adresace stavů za použití perfektního hashování.
This work deals with contruction of enhanced types of finite automata from sets of regular expressions. The main focus is on enhancement called CD2FA - Content Addressed Delayed Input DFA, which is designed to be used for deep packet inspection throughout the net, in order to lower memory requirements and retain the throughput. Automata constructed in this manner are used to get memory requirement statistics which show that CD2FAs are about ten times more compact then original DFAs. Then some enhancements dealing with the process of CD2FA construction are presented, particularly enhancement of preparation of state addressing by perfect hashing.
Description
Citation
HAMMER, J. Generování Content Adressable Delayed DFA z regulárních výrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Jaký je přínos vylepšení algoritmu popsaného v kapitole 3? Myslíte si, že je algoritmus CDDFA vhodný pro realizaci v FPGA?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO