Detekce objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce řeší problém rozpoznávání spor strupovitosti jabloní. Tyto spory jsou zachytávány na speciální pásku a tato páska je následně vyhodnocována pod mikroskopem. Páska může být vyhodnocena laborantem anebo lze využít program Sporedetect v3, který poskytuje funkce pro kompletní zpracování obrazu a rozpoznávání objektů v obraze. V práci jsou také popsány možnosti automatického řízení posuvného stolku mikroskopu pomocí motorizovaných stolků a lineárních akčních členů. Informace o automatickém řízení posuvného stolku mikroskopu byly získány z katalogů firem Standa a Edmundoptics.
This diploma thesis deals with a problem of spores venturia inaequlis recognition. These spores are captured on a special tape which is then analyzed using a microscope. The tape can be analyzed by a laboratorian or by the program Sporedetect v3. This program provides functions for complete picture processing and object recognition. In this diploma thesis, there are also described ways to automatically control a sliding stage of a microscope utilizing motorized translation stages and linear actuators. The information about automatic control of a microscope stage was obtained from catalogues of the companies Standa and Edmundoptics.
Description
Citation
ŠENKÝŘ, I. Detekce objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky oponentů a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO