Novostavba rodinného domu v Poříčí nad Sázavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh a posouzení nosných prvků stropní konstrukce dvou-podlažního rodinného domu. Součást desky tvoří dvojice průvlaků a překladů. Pro velkorozponové průvlaky jsem zvolil dvě varianty řešení. První variantu tvoří čistě železobetonové prvky a v druhé variantě je pro průvlaky použito předpětí, kvůli požadavku snížení konstrukční výšky. Základní model, jsem řešil pomocí výpočetního programu Scia Engineer 2013, a to tak, že jsem v programu udělal plošný model stropní desky a prutové prvky jsem připojil k desce jako žebra. Zvoleným předpětím se snížila konstrukční výška, a tak se docílilo požadovaného vzhledu.
This diploma thesis involves design and assessment of the supporting elements of a two-storey family house ceiling construction. The slab components are pairs of beams and translations. I have choose two variants of solution for a long span elements. The first variant includes reinforced concrete elements only and in the second one prestress is used for beams, because of reducing construction height requirements. The basic model was evaluate by the calculation program Scia Engineer 2013, so I made 2D model of a slab in the program and joined 1D elements to the slab like a ribs. Selected prestress reduces a construction height, so it matches the desired appearance.
Description
Citation
FIGULI, J. Novostavba rodinného domu v Poříčí nad Sázavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO