Návrh a optimalizace zdroje tepla pro hotelový komplex

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato Diplomová práce se zabývá návrhem zdroje tepla a otopného systému ve vzorovém hotelovém objektu. Základem návrhu byl návrh tří variant zdrojů a otopných systémů. První variantou je tepelné čerpadlo vzduch/voda, druhou variantou je kotel na peletky a třetí variantou je tepelné čerpadlo země/voda. Nejdříve byly určeny tepelné ztráty. Následně jsou navrženy otopné systémy a zdroje tepla. Stěžejní částí všech tří variant je návrh alternativního zdroje pro UT a ohřev TUV a zásobníku tepla. V poslední části je porovnání jednotlivých variant.
This Master’s thesis deals with design of heating source and heating system in the model object. Design is based on three variants of sources and heating systems. The first option is a heating pump air/water, the second option is pellet boiler and the third option is heating pump ground/water. At first heating losses are determined. Then heating systems and related heating sources are designed. The fundamental part of these free options is a design of alternative source for central heat and and hot water and heat storage. The last part is comparison of all variants.
Description
Citation
VALEK, O. Návrh a optimalizace zdroje tepla pro hotelový komplex [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO