Přepočet a alternativní návrh ocelové konstrukce zimního stadionu ve Znojmě

Abstract
Předmětem diplomové práce je přepočet a alternativní návrh konstrukce zastřešení zimního stadionu ve Znojmě. Objekt má obdélníkový půdorys o rozměrech 84 x 63 m. Stávající střešní konstrukce je tvořena příhradovými vaznicemi a girlandovými vazníky, které jsou vynášeny dvojicí ocelových oblouků o rozpětí 84 m. Nový návrh je zpracován ve dvou variantách. První varianta je konstrukce s trojbokými obloukovými příhradovými vazníky a příhradovými vaznicemi. Druhá varianta je ocelová lamelová klenba tvořena vierendeelovými nosníky. Po zhodnocení variant byla k detailnímu řešení vybrána první varianta.
The subject of this thesis is the recalculation and alternative construction design of roofing winter stadium in Znojmo. The building has a rectangular plan with dimensions of 84 x 63 m. The existing roof structure consists of truss purlins and main truss with parabolic chord, which are carried out by a pair of steel arch with a span of 84 m. The new design is processed in two options. The first option is the structure formed by triangular arch truss girder with truss purlins. The second option is a steel lamellar vault formed by vierendeel beams. After evaluating the design options was for a detailed solution chosen the first option.
Description
Citation
STRNADLOVÁ, K. Přepočet a alternativní návrh ocelové konstrukce zimního stadionu ve Znojmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO