Finanční analýza jako nástroj posouzení konkurenceschopnosti stavebního podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je posoudit konkurenceschopnost stavebního podniku pomocí nástrojů a metod finanční analýzy. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy týkající se zkoumané problematiky, přičemž je pozornost zaměřena na pojem stavební podnik, konkurenceschopnost a finanční analýzu. V praktické části práce jsou aplikovány metody finanční analýzy a pomocí nich je posouzena výkonnost podniku. Dosažené výsledky jsou následně porovnány jednak s nejvýznamnějšími konkurenty na trhu a jednak s odvětvím, k čemuž byl použit benchmarkingový diagnostický systém Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Jako výstup této práce jsou podniku doporučeny nástroje k průběžnému posuzování konkurenceschopnosti.
The aim of this diploma thesis is assessment of competitiveness in construction company with help of tools and methods of financial analysis. In the first part are defined theoretical terms related to examined problem, while attention is focused on terms construction company, competitiveness and financial analysis. In practical part are applied methods of financial analysis which are used to assess efficiency of the company. Achieved results are compared with the most important competitors on the market and also with branch. To comparing was used benchmarking diagnostic system of Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic. As an output of this thesis are recommended tools for continuous assessment of competitiveness.
Description
Citation
DVOŘÁKOVÁ, M. Finanční analýza jako nástroj posouzení konkurenceschopnosti stavebního podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO