Komplex bytových domů, Praha - Jarov, stavebně technologická příprava stavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je zpracovat stavebně technologický projekt pro výstavbu čtyř bytových domů 3a. fáze výstavby projektu Zelené město Praha - Jarov, II. etapa. Jedná se o dvě dvojice objektů vzájemně spojených suterénem. Konstrukčně navrženy jako sedmipodlažní ŽB skeletové konstrukce, s plochou střechou. Funkčně jsou propojeny systémem terasových zahrad. Práce se zaměřuje na organizaci a přípravu výstavby. Je zpracováno zařízení staveniště, výpočet nákladů na jeho zřízení a provoz, je graficky řešeno pro vybrané etapy výstavby. Dále je vytvořen podrobný časový plán stavby s návrhem proudové výstavby ŽB skeletu a vyzdívek ve dvojici propojených objektů. Je provedena studie realizace hlavních technologických etap. Detailně se práce zaměřuje na zhotovení ŽB monolitického skeletu a provedení opláštění včetně kontaktního zateplovacího systému. Součástí předpisu pro provádění ŽB monolitického skeletu je výkres systémového bednění stěn a stropní konstrukce. Na tyto vybrané činnosti jsou vypracovány kontrolní a zkušební plány. Je navržena strojní sestava včetně plánu nasazení strojů. Je vypracován položkový rozpočet jednoho hlavního stavebního objektu. V příloze je zhotoven podrobný návod k užívání bytové jednotky včetně plánu oprav a revizí na dalších 30 let. Je vytvořena hluková studie výstavby projektu v návaznosti na okolní obytnou a vzdělávací zástavbu.
The goal of this diploma thesis is to create a building technology project for construction of 4 flat houses within stage 3a. of the building project „Green town of Prague – Jarov, phase II“. The flat houses are in two pairs interconnected by basement, each is a 7 floor high reinforced concrete building with flat roof and is functionally connected to others by a terrace garden system. This document focuses on organisation and preparation of the construction. It includes building site equipment, cost calculation for setting up and servicing of the building site with graphical illustrations for selected construction phases. Additionally a detailed time schedule was created with a proposal for stream construction of the reinforced concrete scelet and lining in the pairs of interconnected buildings. A realization study of the main technological phases was also prepared. The diploma thesis covers in detail construction of reinforced steel scelet and circumferential casing including a layer of contact insulation system. A blueprint of formwork for walls and ceiling is included in the manual for construction of reinforced steel scelet. On these particular actions probationary and control plans were added. The required machinery set with detailed placement was also drafted. An itemized budget for the main building was prepared as well. Attached to this document is a detailed manual on how to use housing units including repairs and revisions plan for next 30 years. Part of this diploma thesis is also a detailed study covering the construction in relation to the surronding living and educational areas.
Description
Citation
KOMENDA, T. Komplex bytových domů, Praha - Jarov, stavebně technologická příprava stavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
Date of acceptance
2016-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO