Vliv obtokového součinitele na návrh a geometrii přímého výparníku pro chladící jednotku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem obtokového součinitele na návrh a geometrii výparníku pro chladicí jednotku datového centra. Detailně je řešen vliv obtokového součinitele na jednotlivé parametry návrhu. Všechny závislosti jsou zachyceny pomocí grafů, u nichž je umístěn komentář týkající se daného parametru. V části C matematicko-fyzikální řešení jsou předvedeny výpočty a postupy vedoucí k návrhu výměníku. Na závěr je provedeno zhodnocení provedených výpočtů a jejich možné zlepšení pro praxi.
Diploma thesis focuses on effect of the bypass factor on design and geometry of the evaporator for the cooling unit of data centre. Effect of the bypass factor on individual design parameters is solved in detail. All dependendecies are captured by using graphs in which s placed a cement on that parameter. In part C, mathematical and physical solutions are demonstrated calculations and processes leading to the design of the exchanger. In the end, evaluation of the calculations is done and there is also showed possible improvements for the practise.
Description
Citation
VYTASIL, M. Vliv obtokového součinitele na návrh a geometrii přímého výparníku pro chladící jednotku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO