Systémy přímého chlazení v potravinářských provozech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá systémy přímého chlazení potravinářských provozů. Práce se za-měřuje na popis jednotlivých komponentů chladicího okruhu s důrazem na volbu chladiva. Výsledkem práce je návrh systému přímého chlazení v potravinářském závodě ve variantě s chladivem R717 a R404A. Práce popisuje výhody a nevýhody jednotlivých variant. Součástí práce je experimentální část, která se zabývá měřením a zpracováním veličin skutečného chladicího okruhu a vzájemného srovnání dvou měřených zdrojů chladu.
Diploma thesis deals with direct cooling systems in food processing plants. The work focuses on the description of the components of the refrigerant cycle, with emphasis on the choice of refrigerant. The result is a design of direct cooling system in the food factory in the variants with refrigerant R404A and R717. The work describes the advantages and disadvantages of various options. The work includes an experimental section which deals with the measure-ment and processing of the actual values of the refrigerant cycle and the comparison of two cold sources.
Description
Citation
KOTÁSEK, P. Systémy přímého chlazení v potravinářských provozech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO