Aplikace pro bezpečné ukládání dat do paměti mobilních zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření aplikace pro bezpečné ukládání dat do paměti mobilních zařízení. Teoreticky jsou popsány operační systémy podle oblíbenosti u uživatelů a programovací jazyky. V další části práce je vysvětlen šifrovací standard AES a jeho princip šifrování a dešifrování dat. V praktické části je vytvořen program PINapplication. Aplikace umožní uživateli ukládat jeho citlivá data pod svým zvoleným heslem. Uložená citlivá data je možno libovolně odebírat a přidávat nová. Data vložená uživatelem jsou zašifrována standardem AES. Celá tato aplikace je naprogramována v jazyce Java ve verzi pro mobilní zařízení (J2ME).
This bachelor’s thesis is focused on the creation of application for secure data storage for mobile devices. The paper theoretically describes operating system according to users popularity and programming languages. The following section explains AES encryption standard and its principle of data encryption and decryption. In the practical part is created a PINapplication programm. The application allows user to store sensitive data using chosen password. It is possible to save new data or erase current data. These data are encrypted by mentioned AES standard. The application is programmed in Java language with the version for mobile devices (J2ME).
Description
Citation
KOCÁB, M. Aplikace pro bezpečné ukládání dat do paměti mobilních zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Jaký je rozdíl mezi programovacími jazyky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO