Standard IEEE 802.15.4 a jeho praktická realizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje standardu IEEE 802.15.4, bezdrátové komunikační technologii ZigBee a zaměřuje se na její praktickou realizaci. Hlavní částí této práce je vytvoření dvou laboratorních úloh za pomoci vývojového kitu od firmy Jennic a analyzátoru sítě ZENA. Za pomoci těchto laboratorní úloh se studenti seznámí s vlastnostmi a strukturou standardu ZigBee, jako je dosah zařízení, rušení jinými technologiemi a složením datových rámců a naučí se vytvářet jednoduché aplikace pro moduly ZigBee. Laboratorní úlohy jsou také na závěr proměřeny a v jednotlivých kapitolách jsou popsány a uvedeny výsledky těchto úloh.
The bachalor thesis deals with IEEE 802.15.4 standard, ZigBee wireless communication technology and describes its practical implementation. The main part of this work is the creation of two laboratory tasks using the development kit from Jennic and the ZENA network analyzer. In the laboratory assignments, students become familiar with the properties and structure of the ZigBee standard, as is the range of equipment, interference caused other technologies, and passing data frames and learn how to create simple applications for ZigBee module. Finally, laboratory assignments are measured and in each chapter provides descriptions and results of these tasks.
Description
Citation
KOLAŘÍK, J. Standard IEEE 802.15.4 a jeho praktická realizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
V práci uvádíte dosah ZigBee zhruba 500m místo výrobcem udaných 4km. Jak by jste dosah zvýšil? Za jakých podmínek byla měřena vzdálenost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO