Rozvoj západní části města Kroměříže

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Rozvoj lokality umožní spojení obytné zástavby pomocí pěších a cykloturistických tras, překonat bariéru, kterou vytváří tato plocha a přerušuje jednou rovinu města a vytvořit komunikační osu s kopcem Barbořinou. V současné době území bylo zemědělské a určené pro rozvoj. Vzhledem k tomu, že tato plocha už se nepoužívá za účelem a nepřináší zisk, je to zelený brownfield. Realizace projektu vytvoří parkový areál, který se stane součástí urbanistické struktury, vytvoří nové druhy aktivit a vyřeší některé problémy s komunikací, například jako je nedostatek pěší a cyklo spojení mezi lokalitou Važany a Barbořinou.
The development of the site allows to connect different residential areas by pedestrian and biking routes; to remove the barrier created by the site, which destroys integral space of the town; and to create a communication axis with the hill Barbořina. At present the site is defined as an agricultural area for further development. As it is no longer used on purpose, it can be considered as brownfield. The proposal is to create a park area, which will become a part of the urban fabric, will create space for new activities and will solve communication problems, such as lack of pedestrian and bicycle connection between the town and Barbořina.
Description
Citation
KOTOVA, T. Rozvoj západní části města Kroměříže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing. arch. Miloš Tabarka (člen) Ing. arch. Radmila Vraníková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-05-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO