Kapitulská ulice 22, Trnava

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cieľom diplomovej práce je nájdenie vhodného využitia parcely na Kapitulskej ulici 22 v Trnave. Parcela sa nachádza v centrálnej časti města, v jeho historickom kontexte. V náväznosti na to som sa snažila zachovať súčasný ráz miesta a doplniť ho o novú funkciu, ktorá by využila jeho potenciál. Vzhľadom k súčasnej dobe stále väčšiemu problému onkologických ochorení som sa rozhodla vybudovať tu Maggie centrum- komunitné centrum pre ľudí, ktorí trpia nejakou formou tejto choroby. Centrum im poskytuje platformu, kde sa môžu schádzať, rozprávať sa o svojich problémoch, vymieňať si skúsenosti a tráviť čas pri aktivitách ktoré sú im prispôsobené. Nájdu tu ako psychickú odbornú pomoc, tak aj oporu v ďalších ľuďoch s rovnakým osudom. V rámci návrhu som využila súčasný objekt orientovaný do ulice ako provoznú časť a ubytovanie. Túto časť som doplnila o komunitné centrum nadelené do piatich modulov prepojených do jednej hlavnej komunikácie. Všade medzi týmito časťami sú navrhnuté záhrady a celý priestor je zastrešený transparentnou konštrukciou, aby bolo možné ho využívať celoročne
The aim of this diploma thesis is to find proper use of object at Kapitulská 22 street in Trnava, Slovakia. Object is located in the close city centre, in its historical context. According to this I tried to keep current character of place and add new function which will use its potential. In line with current escalating problem of oncological diseases I decide to built there Maggie’s centre – community centre for people which suffer from an kind of it. Centre provides them with a platform where they can meet, change experiences and spend time during activities which is fitted to them. Peoples can find there professional psychological help and support from people with same destiny. In my design I use current object which is faced to street as service part with accommodation of clients. To this part I added community centre itself. Centre is separated into five modules which are connected by main corridor. Everywhere between this module if designed gardens and whole this area is roofed by transparent construction to keep it usable whole year.
Description
Citation
SZAKÁCSOVÁ, D. Kapitulská ulice 22, Trnava [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Peter Daniel, Ph.D. (předseda) prof. Ing. arch. Ivan Petelen, CSc. (člen) doc. Michal Hronský (člen) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Dušan Vostrejž (člen)
Date of acceptance
2016-05-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO