Převod vizualizace WinCC do MES systému COMES

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vizualizací průmyslových aplikací, konkrétně převodem vizualizačních dat z programu Siemens Simatic WinCC do formátu XML s využitím vestavěného editoru skriptů. V dalším kroku řeší převod těchto dat a jejich implementaci do MES systému COMES. K tomu je využito programovacího jazyka C#. Práce dále obsahuje rozbor obou použitých průmyslových systémů a výběr grafického formátu, který bude využit pro zobrazení obrazových dat v systému COMES.
Presented thesis describes visualization of industrial processes. It focuses especially on the conversion of visualized data between Siemens Simatic WinCC and XML format. Build-in script editor is used to do aforementioned operations. Conversion and implementation of the data to the MES system COMES is solved in the next section of the thesis. Thesis also contains analysis of both used industrial systems and solves graphic format selection, which will be used to display image data in system COMES
Description
Citation
KÁRNÍK, J. Převod vizualizace WinCC do MES systému COMES [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO