Přechodové děje na výstupu LTI systému druhého řádu se spojitým časem řízeného pulsně šířkovou modulací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je určení velikosti překmitů vznikajících v systému druhého řádu, který je řízen pulsně šířkovou modulací v závislosti na periodě a střídě modulace a na parametrech systému. Práce obsahuje analytický výpočet velikosti překmitu, který vzniká na výstupu systému druhého řádu s činitelem tlumení ksí > 0, vyjma ksí = 1 (tj. jak pro aperiodický, tak i periodický přechodový děj) v závislosti na periodě a střídě pulsní modulace. Práce dále obsahuje porovnání dílčích výsledků analytického výpočtu s numerickou simulací v programovém prostředí Matlab a rovněž s měřením na modelu systému druhého řádu.
The aim of this thesis is to determine the size of overshoot produced at the output of a linear continuous second order system controlled by pulse width modulation depending on the period and duty cycle of the modulation and system parameters. This thesis contains analytic calculation of the size of overshoot produced at the output of the second order system with damping ratio > 0, except the damping ratio equals to 1 (i.e. both underdamped and damped system) depending on period and duty cycle of the modulation. This thesis also includes a comparison of partial analytic results to numerical simulation in Matlab program and also with measurement at second order system model.
Description
Citation
PETERA, M. Přechodové děje na výstupu LTI systému druhého řádu se spojitým časem řízeného pulsně šířkovou modulací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Jura, CSc. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Málek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO