Zpracování obrazu v zařízení Android - detekce a rozpoznání vizitky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvoření mobilní aplikace pro systém Android, která bude sloužit k automatickému rozpoznávání vizitek a importování kontaktních údajů. V první části je popsána historie, architektura a vývojové nástroje operačního systému Android. Ve druhé části je proveden rozbor vybraných metod počítačového vidění, které byly použity při vytváření aplikace. Jsou zde popsány knihovny OpenCV a Tessaract OCR pro zpracování obrazu. V hlavní části je popsán vývoj aplikace spolu s podmínkami a omezeními pro správnou funkci aplikace. V závěrečné části je provedeno vyhodnocení úspěšnosti rozpoznávání a importování kontaktních údajů z vizitek.
The aim of this Master´s thesis is designing and developing Android application, which will be used for automatic recognition of business cards and import the contact information. The first part describes the history, architecture and development tools of operating system Android. The second part is an analysis of selected computer vision methods that were used during developing application. Libraries OpenCV and Tessaract OCR are described in this part. The main part describes the development of the application with conditions and limitations for the proper function of the application. The final part is an evaluation of the success and recognition of importing contact information from business cards.
Description
Citation
KRČMÁŘ, M. Zpracování obrazu v zařízení Android - detekce a rozpoznání vizitky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO