Řádová analýza signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá řádovou analýzou signálů. První část práce popisuje běžně používané metody pro řádovou analýzu včetně metod pro zpracování signálu vibrací a tachosondy. Součástí práce je stručný přehled veřejně dostupných nástrojů pro řádovou analýzu a podrobnější popis funkcí Sound and Vibration Measurement Suite (SVMS) rozšíření do LabVIEW od firmy National Instruments. Hlavním cílem práce je návrh a realizace vlastní knihovny pro řádovou analýzu jako rozšíření pro vývojové prostředí LabVIEW, ve které budou naimplementované běžné metody pro řádovou analýzu signálu včetně podpůrných funkcí pro zpracování signálu z akcelerometru a tachosondy. Třetí část práce je pojata jako popis a návod k použití naimplementované knihovny. V poslední části práce jsou pak jednotlivé funkce vytvořené knihovny porovnány s analogickými funkcemi v SVMS knihovně od National Instruments na simulovaných i reálných datech.
This master's thesis deals with order analysis. The first part of the thesis describes common methods for order analysis and methods for processing tacho and vibration signal. The second part contains a brief description of some open source tools for order analysis focusing on Sound and Vibration Measurement Suite (SVMS) package for LabVIEW by National Instruments company. The main purpose of the thesis has been designing and realization of own library for order analysis as a plugin for development tool LabVIEW. In the library, there are implemented methods for order analysis including basic functions for processing vibration and tacho signal. Their brief description with manual for its usage is in the third part of the thesis. In the last chapter, implemented functions are compared with those, which are implemented in SVMS by National Instruments, using both simulated and real data.
Description
Citation
HONC, L. Řádová analýza signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO