Vlastnosti vyfukovaných fólií na bázi polyethylénu v závislosti na jejich složení.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Práce se zabývá studiem vlivu obsahu technického recyklátu na fyzikální charakteristiky vyfukovaných fólií. Cílem práce je laboratorní příprava série fólií s obsahem běžného fóliového LLDPE 0–100 % s přídavkem LDPE recyklátu a dále s přídavkem plniva, vápence. Na fóliích jsou provedeny následující zkoušky: tahová zkouška, diferenční kompenzační kalorimetrie, infračervená spektroskopie s Fourierovou transformací a konfokální laserová rastrovací mikroskopie. Stejná měření jsou provedena na fólii vyrobené průmyslově a je provedeno porovnání s vlastnostmi fólií vyrobených v laboratorním měřítku.
This work deals with the influence of quantity of recycled material on physical properties of blown-film. The task of this work is to prepare set of laboratory made films with amount of LLDPE granulate from 0 to 100 % with addition of LDPE recycled material and furthermore with addition of filler, calcite. The following methods were used for characterization of blown films: tensile test, differential scanning calorimetry, Fourier transform infrared spectroscopy, confocal laser scanning microscopy. The same measurements were performed also on industrial made blown-film.
Description
Citation
ŠTAFFOVÁ, M. Vlastnosti vyfukovaných fólií na bázi polyethylénu v závislosti na jejich složení. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Dr. Ing. Martin Palou (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky výborně, jasně a srozumitelně. Grafické prostředky použité v prezentaci odpovídaly požadavkům kladeným na bakalářskou práci na FCH VUT. Dotazy oponenta zodpověděla dobře, v diskuzi se členy komise projevila výbornou znalost zpracované problematiky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO