Vytváření kapalinové clony absorbéru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou separace plynných znečišťujících složek ze směsi plynů do absorpční kapaliny s využitím absorbéru. Teoretická část se věnuje nejen popisu v praxi používaných absorpčních zařízení, ale i fyzikálnímu a chemickému popisu absorpčního procesu. Praktická část se zabývá popisem konstrukce laboratorního poloprovozního absorbéru a jeho vlastnostmi.
This bachelor thesis focused on the separation of gaseous pollutants from gas mixture into absorption agent, by using absorption device. The theoretical part deals with describing absorption device in practice and characterization of chemical and physical influence on absorption process. The experimental part concerned describing the construction and properties of laboratory pilot scrubber.
Description
Citation
STRAKA, O. Vytváření kapalinové clony absorbéru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Dr. Ing. Martin Palou (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student prezentoval ve svém vystoupení výsledky své bakalářské práce, a to způsobem, který byl velmi jasný a srozumitelný. Rozsah práce i její obsah byly velmi dobré a odpovědi na otázky oponenta i členů komise byly úplné a správné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO