Modelování PLC komunikace s využitím Network Simulator-3

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zaobírá problematikou přenosu dat po silovém vedení se zaměřením na simulace přenosových funkcí. V teoretické části práce jsou shrnuty základní informace o PLC technologii a distribučních sítích, poté následuje analýza PLC simulátoru, realizovaného v NS-3. V praktické části diplomové práce byla popsána implementace jednotlivých typů podzemního a venkovního vedení do PLC simulátoru. Dále byly realizovány simulační scénáře pro jednoduchou topologii a následně byly navrhnuty simulační scénáře pro vlastní rozšířenou topologii a byly provedeny simulace jednotlivých typů rušení na komunikaci.
The diploma thesis deals with the issue of data transmission over power lines, focusing on simulation transmission functions. The theoretical part summarizes basic information on PLC technology and distribution networks, followed by analysis PLC simulator implemented in NS-third In the practical part of the thesis is described implementation of individual types of underground and overhead lines to the PLC simulator. Also been carried simulation scenarios for a simple topology and were designed own simulation scenarios for extended topology and simulations have been carried out various kinds of interference on communication.
Description
Citation
HORÁK, M. Modelování PLC komunikace s využitím Network Simulator-3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Pirohovič (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Přestože jeden z cílů práce bylo modelování přenosové funkce vedení, není v práci uveden vztah pro její výpočet. Uveďte, jakým způsobem lze přenosovou funkci topologie složené z více úseků vedení vypočítat a jak závisí na primárních parametrech.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO