Návrh automatické tlakové čerpací stanice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je kompletní návrh automatické tlakové čerpací stanice pro bytový dům, obsahující odstředivé čerpadlo s elektromotorem, řídicí jednotku a příslušenství ve formě potrubního systému, ventilů a tlakových prvků. Zřetel je brán převážně na výpočet a konstrukci odstředivého čerpadla, které by mohlo být využíváno i samostatně bez osazování do celku tlakové stanice. Myšlenkou je vytvořit čerpadlo s požadavky na vyšší průtok vody oproti běžně dostupným standardům a zároveň dosáhnout malých výrobních rozměrů, hmotnosti a mobility zařízení. Konstrukce je dále zaměřena na podpůrné prvky a celkové rozvržení sestavy tlakové stanice, přičemž veškerá elektronika i potrubní a měřící prvky jsou řešeny jako nakupované dílce.
The aim of this thesis is a complete draft of automatic pressure pumping station for apartment house, including centrifugal pump with electric motor, control unit and accessories in the form of pipe system, valves and pressure elements. Thesis is focused on calculation and construction of centrifugal pump, which would be able to use separately without placement to the whole pressure station. The idea is to create the station with request to the higher water-flow against commonly available standards and equally to achieve small production proportion, weight and mobility of the facility. The construction is furthermore focused on supporting elements and general layout of pressure pumping station setup. All electronics, pipes and measurement parts are solved as a purchased elements.
Description
Citation
PLACHÝ, J. Návrh automatické tlakové čerpací stanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (člen) Ing. Jiří Dvořáček, Ph.D. (člen) Ing. Libor Nohál, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO