Revize integrovaného systému řízení s ohledem na metody risk managementu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předmětem mé diplomové práce je provedení komplexní analýzy aktuálního stavu firmy. V práci jsou využity ekonomické a rizikové analýzy. Z ekonomických analýz je použita SWOT analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil a PEST analýza. Z rizikových analýz jsem vybrala analýzu stromu poruchových stavů FTA a posuzování bezporuchové činnosti člověka HRA. Analýza FTA je využita pro identifikaci možných příčin rizika a výpočtu pravděpodobnosti, že nepříznivé riziko nastane. Analýza HRA je použita k vyhodnocení vlivů lidské chyby na systém. Na základě těchto analýz jsou zjištěny nedostatky a jsou navržena vhodná zlepšení pro firmu.
The subject of my thesis is to undertake a comprehensive analysis of the current status of the company. In the thesis the economic and risk analysis. For economic analysis is used SWOT analysis, Porter's five forces and PEST analysis. From risk analysis, I selected a fault tree analysis FTA and trouble-free assessment of human activities HRA. FTA is used to identify the possible causes of risk and calculate the probability that an unfavorable risk occurs. HRA analysis is used to evaluate the effects of human error on the system. Based on these analyzes identified shortcomings and to suggest effective improvements for the company.
Description
Citation
ŠUBRTOVÁ, M. Revize integrovaného systému řízení s ohledem na metody risk managementu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik stavebních konstrukcí
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-23
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Revize integrovaného systému řízení s ohledem na metody risk managementu. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO