Rizika spojená s řízením finančních procesů v centrech sdílených služeb v mezinárodní společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá řízením rizik v centru sdílených služeb v mezinárodní společnosti, konkrétně ve společnosti Zebra Technologies CZ s.r.o., a jejím finančním oddělení. V práci se analyzují a vyhodnocují rizika, která se v tomto sektoru vyskytují. V první části práce se řeší pojmy spjaté s procesním managementem, prostředím firmy, riziky, managementem rizik a centry sdílených služeb. V druhé části je provedena analýza procesů, prostředí a následná identifikace, analýza a hodnocení všech rizik. Závěrem je provedeno vyhodnocení rizik a navržena taková opatření, která identifikovaná rizika a jejich dopad minimalizují.
The thesis deals with management of risks in finance shared service in international company Zebra Technologies CZ s.r.o. The thesis analyses and evaluates all risks which are common in this finance shared service. In the first part the thesis deals with important concepts which are linked with process management, business environment, risks, risk management and finance shared services. It is followed by analysis of processes then by environment and analysis of all known risks. The last part is made of evaluation of all identified risks and there are suggestions which could eliminate most of them.
Description
Citation
ŠIMČÍK, J. Rizika spojená s řízením finančních procesů v centrech sdílených služeb v mezinárodní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) Mgr. Vladěna Štěpánková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Rizika spojená s řízením finančních procesů v centrech sdílených služeb v mezinárodní společnosti. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval zodpovědně a zpracování se aktivně věnoval. Na otázky komise odpověděl výborně. Zodpověděl otázky oponenta i vedoucího závěrečné práce. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO