Faktory ovlivňující tržní nájemné u zemědělských pozemků v Bolehošti a v jeho okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem mé diplomové práce je stanovit faktory, které ovlivňují tržní nájemné u zemědělských pozemků v Bolehošti a v jeho okolí. Teoretická část pojednává o způsobech získání základní ceny zemědělského pozemku. Poté následuje odvození výše tržního nájemného jako procentuální část z ceny zemědělského pozemku. Další částí této práce je praktická část, ve které jsou jednotlivé faktory ovlivňující tržní nájemné analyzovány nejprve obecně a potom je zde popsán vliv jednotlivých faktorů přímo pro zemědělské pozemky v Bolehošti a v jeho okolí. Vliv těchto faktorů na tržní nájemné je zde doložen výpočty odvozenými z databáze nájemného uvedeného ve smlouvách. Následuje porovnání závislosti výše nájemného na jednotlivých faktorech a jejich vyhodnocení.
The aim of my master’s thesis is to determine the factors, that influence the market rent for agricultural land in Bolehošť and its surroundings. The theoretical part discusses ways to obtain the basic price of agricultural land. Followed by derivation of market rent as a percentage part the of the price agricultural land. Another part of this work is the practical part, where are individual factors influencing the market rent analyzed first generally and then there is described the influence of individual factors directly for agricultural land in Bolehošť and its surroundings. The influence of these factors on the market rent is documented by calculations derived from a database of rent in the contracts. Followed comparison of rents depending on individual factors and their evaluation.
Description
Citation
HROCH, P. Faktory ovlivňující tržní nájemné u zemědělských pozemků v Bolehošti a v jeho okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Faktory ovlivňující tržní nájemné u zemědělských pozemků v Bolehošti a v jeho okolí. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděl velmi dobře. K otázkám oponenta uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO