Využívání kreativního účetnictví vybranou obchodní korporací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tématem diplomové práce je kreativní účetnictví použité v účetnictví dané obchodní korporaci. Nejprve jsou definovány hlavní terminologie, které jsou důležité pro kreativní účetnictví. Dále jsou identifikované různé praktiky kreativního účetnictví u obchodní korporace, která se zabývá stavebními pracemi. Všechny účetní případy, které jsou v rozporu se zákony, je navrženo jejich správné přeúčtování. V analytické části je vše shrnuto a jsou sestaveny účetní výkazy, které odpovídají věrnému a poctivému zobrazení účetní jednotky.
The topic of the diploma thesis is creative accounting used in accounting of a certain business corporation. First, main terminologies that are important for creative accounting are identified. Further, various practices of creative accounting of a business corporation dealing with construction works are identified. Correct re-accounting of all accounting transactions that are in contradiction with laws is proposed. The analytical part summarizes all and compiles account sheets corresponding with the authentic and honest portrayal of accounting entity.
Description
Citation
VESELÁ, L. Využívání kreativního účetnictví vybranou obchodní korporací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. Oto Lipovský (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Otázky vedoucího diplomové práce: odpovězeno. Otázky oponenta diplomové práce: odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO